Nieuws

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuws

Mooie recensie in de HOOGTELIJN
In het laatste nummer van de HOOGTELIJN (nr. 3 – juni 2024), het magazine van de Nederlandse bergsportvereniging, schreef Gerard van Sprang een mooie recensie over de biografie van Philip Visser. Lees deze hier.

Visser in Nepal op Historiek
Op 12 april 2024 verscheen mijn artikel over De eerste Nederlanders in Nepal in het online geschiedenismagazine Historiek. Hierin schreef ik over de eerste vier Nederlanders die Nepal bezochten voor en tijdens de afsluiting van Nepal van 1816 tot en met 1950. In dit artikel corrigeer ik tevens mijn stelling dat Visser de derde Nederlander was die Nepal bezocht. Na afronding van zijn biografie ontdekte ik dat de Nederlander dr. Arnold A. Bake, in Londen lector in de Indiase muziek, samen met zijn vrouw, Philip en Jenny Visser-Hooft voorgingen. Meer informatie: kijk hier. Lees het artikel op Historiek: klik hier.

Toegang tot de stupa van Bouddhanath (foto Ph.C. Visser)

Toegang tot de stupa van Bouddhanath (foto Ph.C. Visser)

Korte lezing Bergsportdag 2024
Op zondag 17 maart 2024 mocht ik een korte lezing houden over de biografie van Philip Visser op de jaarlijkse Bergsportdag in Nieuwegein. Weliswaar voor een klein, maar omgekeerd evenredig geïnteresseerd publiek.

Interview in De Gelderlander
Op dinsdag 5 maart 2024 stond er in De Gelderlander een interview met mij over de biografie van Philip Visser.
Lees het interview hier.

Recensie in Bergen Magazine
In het eerste nummer van Bergen Magazine van 2024 staat een recensie van Robert Eckhardt van de biografie van Philip Visser.
Lees de recensie hier.

Interview RTV Utrecht
Maandag 12 februari 2024 te gast bij het programma ‘Gast aan Tafel’ bij RTV Utrecht. Interview over het biografie van Philip Visser.
Luister hier terug. ‘Gast aan Tafel’, maandag 12 februari 2024 tussen 13:00 en 13:30 uur.

Lezing Schiedam
Zaterdag 10 februari 2024 heb ik in het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam een lezing gehouden over Philip Visser, op uitnodiging van de Historische vereniging Schiedam, de gemeente Schiedam en de Vrienden van het Jenevermuseum.

Boek presentatie
Afgelopen zaterdag 27-01-2024 presenteerde ik, tijdens een geanimeerde bijeenkomst op de graanzolder van het Nederlands Jenevermuseum in Schiedam, de biografie over de Nederlandse alpinist, expeditieleider, ontdekkingsreiziger en diplomaat dr. Philips Christiaan (Philip) Visser.

Overhandiging van het eerste exemplaar van de biografie aan de jongste zoon van Philip Visser de heer Mauk Visser

Lezing XSAC
Tijdens de najaarsreünie van de XSAC (oud-leden van Studenten Alpen Clubs) op zaterdag 2 december 2023 in het Beauforthuis bij Austerlitz (bij Zeist) een lezing gehouden over de biografie van Visser.

DMFF Heerlen
Op 5 november 2023 was ik te gast op het Dutch Mountain Film Festifal in Heerlen. Ik werd geïnterviewd over de biografie die ik schreef over Philips Christiaan Visser. Ook heb ik een aantal passages uit de biografie voorgelezen.

Controle notenapparaat

Fredriek Dufour-Briet heeft voor de biografie het notenapparaat uiterst nauwgezet en accuraat gecheckt. Op 31 juli 2023 bespraken we al haar bevindingen.

Bronnenonderzoek in de Universiteitsbibliotheek van Utrecht

Op 4 juli 2023 de Collectie Visser in de UBB gelicht.

Bronnenonderzoek Nationaal Archief

Aan het werk in het Nationaal Archief met het omvangrijke persoonlijke archief van Ph.C. Visser, nummer 2.21.284.